X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Cosul
meu
Contul
meu
Produse

Cartofi la cuptor pe pat de sare de mare cu sfecă roșie, ciuperci porcini și vinete

publicat in: Retete // publicat pe: 19.05.2014

Vă prezentăm o rețetă de cartofi copți, un pic altfel și 3 sosuri delicioase. E consistentă, aromată și nu foarte greu de pregătit. 

 

 Ingrediente (pentru 4 porții):

 12 cartofi (aprox. 1.2 kg)
 7 linguri de ulei de măsline
 o mână de rozmarin proaspăt
 1 kg. sare de mare
 1 vânătă mică
 1 lămâie
 400 ml smântână
 250 g. smântână dulce
 1 linguriță de hrean ras
 1 cățel de usturoi
 1 ardei roșu
 2 linguri de busuioc proaspăt, tăiat  mărunt
 piper măcinat
 120 g. sfeclă roșie (din supermarket,  vidată)
 200 gr. ciuperci porcini
 30 gr. ceapă
 1-2 linguri de oțet balsamic

 

 

Pentru început, spălăm cartofii, îi lăsăm la uscat și îi înțepăm cu o furculița de 3-4 ori. Spălăm și rozmariunul și îl scuturăm bine de apă.


Așezăm uniform sarea de mare în vasul de copt și împrăștiem rozmarinul deasupra. Ungem cartofii cu ulei de măsline și îi adăugăm în vasul de gătit. Punem cartofii la copt în cuptor, la 160 grade C (Fan Plus), pe al doilea nivel, pentru 50-60 de minute.


Cât timp cartofii stau la cuptor, spălăm vânăta și o tăiem felii subțiri. Presărăm puțină sare și o lăsăm să stea 15 min. Dăm prin răzătoare coaja de la lămâie și stoarcem sucul. Prăjim feliile de vânătă în ulei de măsline, 2-3 minute pe fiecare parte. La final, adăugăm și piper, după gust.


Amestecăm cele 2 tipuri de smântână și împarțim conținutul egal în 3 boluri. În primul bol adăugăm suc de lămâie și hreanul ras. În al doilea bol adăugăm o lingură de suc de lămaie împreună cu usturoiul tăiat. In cel de-al treilea bol adăugăm ardeiul roșu și busuiocul, ambele mărunțite.


Tăiem sfecla roșie felii subțiri. Ciupercile porcini și ceapa le prăjim împreună, timp de 2-3 minute după care asezonăm cu sare și piper.

 

La final, crestăm cartofii și îi umplem cu unul din sosurile de smantână. Adăugăm deasupra sfeclă roșie la cartofii cu sos de smantână și hrean, ciupercile și ceapa la cei cu sos de ustuoi și vinetele la cei cu sos de smantână și busuioc. Pentru servit, stropim cartofii cu puțin oțet balsamic.

 

Poftă bună!                             Jó étvágyat!                             Guten Appetit!

 


Cartofi la cuptor pe pat de sare de mare cu sfecă roșie, ciuperci porcini și vinete

Se potrivește cu:

Titlu Footer mijloc
înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile de mai jos:

powered by teamshare
© Copyright 2018 Miele Boutique Cluj
designed by headstart.ro