X

Puteti compara maxim 4 produse! Primul produs adaugat in lista a fost sters.

Produse
Cosul
meu
Contul
meu
Produse
publicat in: Retete // publicat pe: 13.08.2014

Rețetă de la cursul de gătit Let's do breakfast! cu chef Ciprian Tătaru.

Ouă Benedict cu șuncă crocantă.

Ingrediente:

Pentru sosul Olandez

Gălbenușuri - 4 buc

Unt – 200 grame

Oțet cu tarhon - 1 lingură

Sare- 2 prize

Piper negru proaspăt măcinat

Lămâie – Suc 1 lingură

În plus:

Ouă

Ulei de măsline – 2 linguri

Șuncă de Parma

Ciabatta – 1 felie

Într-o tigaie caldă se adaugă uleiul de măsline și se prăjește șunca până devine crocantă. După prăjire se așază pe un șervețel de hârtie până în momentul servirii preparatului. În aceeași tigaie se prăjește pâinea (pe ambele părți) până devine ușor crocantă.

Într-un vas de sticlă rezistent la temperatură se adaugă gălbenușurile și oțetul cu tarhon, fără să le asezonăm. Se transferă vasul pe o baie de abur realizată cu ajutorul unei cratițe cu apă fierbinte menținută la punctul de fierbere (pe setarea minimă a plitei). Ouăle se gătesc amestecând continuu cu un tel. Se amestecă până încep să crească în volum (până își dublează volumul). Se adaugă treptat în fir subțire untul topit, continuând amestecarea. Sosul olandez are o textură fină, catifelată și este asemănător cu o smântână lichidă.

Pentru a evita coagularea sosului (supra-gătirea) se adaugă 2 linguri de apă rece la final sau 2-3 cuburi de gheață (pentru a reduce tempratura). Se păstrează acoperit cu folie de plastic în contact cu sosul pentru a evita formarea crustei.

Se asezonează cu zeamă de lămâie, sare și piper negru .

Ouăle se gătesc în apă. Într-o oală se pun la fiert 2 litri de apă. Când apa clocotește, se pun 2 linguri de oțet de vin. Fiecare ou se sparge într-o ceșcă de cafea. Când apa fierbe, se învârte cu o lingură în ea astfel încat să se formeze un vârtej și se lasă ușor să cadă în apă un ou. Albușul se va întări și va lua o formă rotundă. Oul trebuie lăsat la fiert în apă timp de 2-3 minute după care se repetă procesul pentru fiecare ou pe care doriți să îl serviți.

La final, se așază toate ingredientele (sunca, ouăle fierte) pe pâinea prăjită și se adaugă deasupra sosul olandez.

 

Poftă Bună!                               Jó étvágyat!                                 Guten Appetit! 

 

Ouă Benedict cu șuncă crocantă

Se potrivește cu:

Titlu Footer mijloc
înregistrează-te

Înscrieți-vă la newsletter-ul nostru.

Pentru a vă transmite prin email informații cu privire la noile produse si serviciile noastre vă rugăm să completați câmpurile de mai jos:

powered by teamshare
© Copyright 2018 Miele Boutique Cluj
designed by headstart.ro